Beste elleboogbrace om te kopen in 2021

Beste elleboogbrace om te kopen

De beste elleboogbrace om te kopen in 2021? In dit artikel laat ik de beste elleboogbraces zien voor tennisarm / tenniselleboog, golferselleboog, zenuwbeknelling, overbelasting, artrose, overstrekking, breuken en sport.

 

Vaak zie ik in mijn praktijk mensen die zelf al een brace/bandage van de Kruidvat, Action of Decathlon hebben gekocht. Deze werken vaak niet goed, dit is weggegooid geld! Lees dit artikel en maak de goede keuze. Het enige dat u nodig heeft, is een meetlint voor de maat.

 

Er zijn veel verschillende elleboogbraces op de markt. Elke elleboogbrace heeft zijn voor- en nadelen. Ook verschilt het per aandoening, welke elleboogbrace het meest geschikt is. Vaak wordt een elleboogbrace toegepast tegen pijnklachten, overbelasting of ter ondersteuning van genezing. Hier kijken we naar de volgende aandoeningen: tennisarm / tenniselleboog, golferselleboog, zenuwbeknelling, overbelasting, artrose, overstrekking, breuken en sport.

 

Bij een elleboogbrace is het belangrijk om te kijken naar de aandoening. Per aandoening en gebruiksdoel zijn er andere type braces. Dit artikel wordt in verschillende categorieën verdeeld. Elke brace in dit artikel wordt aanbevolen op basis van ervaring vanuit de praktijk.

 

Overzicht beste elleboogbrace om te kopen in 2021

Bauerfeind Epitrain

Orliman Epitex fix

Bauerfeind Sport

Beste elleboogbrace om te kopen voor tennisarm en golfersarm

De medische term voor tennisarm of tenniselleboog is epicondilitis lateralis. Voor een golfersarm is dit epicondilitis medialis. Deze namen zijn ontstaan doordat dit vaak bij tennissers of golfers voorkomt. Echter is dit bij de meeste mensen niet tijdens tennis of golf ontstaan.

Beide aandoeningen hebben hetzelfde probleem, maar dan op een andere plek. Bij een tennisarm zit een peesontsteking aan de buitenkant van de elleboog, waar de strekkers van de pols en vingers aanhechten. Bij een golfersarm zit het probleem aan de binnenkant, waar de buigers aanhechten.

Een tennisarm of golfersarm is een ontsteking of irritatie die ontstaat door overbelasting. Bijvoorbeeld door zwaar handwerk, tuinieren, klussen enzovoorts. De behandeling kan bestaan uit rust, medicatie of een injectie.

Een brace kan uitkomst bieden bij de ontlasting van deze spieraanhechtingen. In de meeste gevallen doet een brace dit door druk te zetten op de spierbuik, waardoor de ontlasting op de aanhechting verminderd wordt.

Tennisarm en golfersarm

De Orliman Epitec fix geeft druk op de spierbuik van de strekkers of buigers. Door dit te doen wordt de belasting op de spieraanhechting verminderd. 

De brace is gemaakt van zeer duurzaam en huidvriendelijk materiaal. de siliconen kussen aan de binnenkant zorgt ervoor dat de brace niet afglijdt. Met de verstelbare band kan de druk gereguleerd worden.

Om de spalk goed te plaatsen, moet je eerst weten waar deze geplaatst moet worden. Dit is op het dikste gedeelte van de onderarm, vlak onder de elleboog. Bij een tennisarm kun je de spierbuik vinden door een vuist te maken en de hand omhoog te bewegen. Bij een golferselleboog andersom. Als de andere hand om de onderarm wordt gedaan, voel je de spier aanspannen.

De Bauerfeind Epipoint werkt hetzelfde als de Orliman Epitec Fix. Ook dit is een goede brace, echter zijn er kleine verschillen in de uitvoering.

 

Deze brace maakt gebruik van masserende noppen. Deze zijn ook van siliconen, maar de siliconen zit hier niet direct op de huid. Hierdoor zakt de brace sneller af. Echter is dit een goede oplossing voor mensen die allergisch zijn voor siliconen.

 

Het materiaal is zeer comfortabel en ook deze brace heeft een verstelbare band om de druk aan te passen. De kleur veranderd wel bij lang gebruik door vuil en zweet.

De Viofix Bowling tenniselleboogbrace is net wat anders dan de voorgaande twee. Deze heeft niet alleen een band om de spierbuik, maar ook om de pezen bij de pols. Dit zorgt ervoor dat de pols ook licht ondersteund wordt.

 

Echter zorgt de band om de pols ook voor minder comfort en bewegingsvrijheid in de pols. Maar bij sporten zoals bowlen kan die extra steun toch gewenst zijn.

 

Het materiaal is zacht en gepolsterd. Wel is dit van een mindere kwaliteit dan de voorgaande twee.

Beste elleboogbrace om te kopen tegen artrose of overbelasting

Artrose is slijtage van het gewrichtskraakbeen. Hierdoor ontstaan er beschadigingen, waardoor her gewricht nier meer soepel loopt. Dit geeft pijn en ontstekingen. Een brace kan in dit geval helpen door compressie te geven en een masserend effect van kussens. Dit verlicht de pijn.

Overbelasting is een breed begrip. In het geval van de elleboog kunnen hierbij verschillende problemen ontstaan, zoals zwellingen, bloeduitstortingen, ontstekingen en kapselband letsels. Een brace kan ook in dit geval helpen door compressie en masserende kussens. Daarnaast biedt de brace bescherming, door meer bewustzijn van de bewegingen in de elleboog.

Elleboog artrose

De bauerfeind Epitrain is een elastische bandage met siliconen kussens en een band om de onderarm. De brace is geschikt voor meerdere aandoeningen, van goede kwaliteit en comfortabel. Om deze redenen vinden wij dit de beste allround elleboogbrace.

 

De compressie kan prettig aanvoelen en de pijn verlichten. Ook kan het vocht uit de elleboog drijven als dit aanwezig is. De kussens hebben een masserende werking en de verstelbare band zorgt voor verlichting van de pezen.

 

Het breiwerk van Bauerfeind is kwalitatief een stuk beter dan de concurrentie. De pasvorm is beter en de stof lubbert minder snel uit. Echter maakt de omvattendheid de bandage minder geschikt voor mensen die alleen een tennisarm hebben, vanwege warmte.

De Medidu elleboogbrace is een elastische bandage net als de Bauerfeind. Het materiaal wat bij deze brace gebruikt wordt is neopreen. Hetzelfde materiaal waar duikpakken van gemaakt worden.

 

Neopreen heeft als voordeel dat het goed warmte vasthoudt. Dit kan prettig zijn voor klachten die ontstaan bij artrose. Aan de andere kant is dit niet ademend en kan het met name in de zomer warm aanvoelen.

 

Ook deze bandage heeft een band om de pezen te ontlasten. De prijs van deze bandage is erg gunstig.

Beste elleboogbrace om te kopen na een breuk of zenuwbeknelling

Een elleboogbreuk komt regelmatig voor. Afhankelijk van de ernst van de breuk, zijn er verschillende behandelingen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van gips of een mitella. Als De breuk genezen is, maar nog niet volledig is hersteld, kan er worden gekozen voor een brace. Het doel van de brace is de beweging bijvoorbeeld ’s nachts te minimaliseren. Overdag kan er dan met fysiotherapie gerevalideerd worden. 

Een ander veelvoorkomend probleem is een zenuwbeknelling. Meestal gebeurt dit ’s nachts en met name in de cubitale tunnel. Dit geeft tintelingen, dofheid en pijn. Een brace kan de elleboog ’s nachts in een neutrale stand houden, waar door de zenuw niet bekneld wordt. Dit geeft verlichting na een bepaalde tijd.

In beide gevallen moet de brace, beweging in de elleboog minimaliseren. Met name ’s nachts. Hiervoor is het belangrijk dat een dergelijke brace comfortabel, ademend en hygienisch is. Hieronder staan onze Favoriete opties.

ellenboogbreuk

De Super Ortho elleboogspalk is een immobiliserende spalk voor de elleboog en onderarm. De brace wordt eenvoudig bevestigd met klittenbanden.

 

De spalk bestaat uit panelen, waarbij de bevestiging aan de voorkant zit. dit maakt het makkelijk om de brace aan en uit te trekken. De binnenkant is ontzettend comfortabel door de badstof. Ook maakt de badstof mogelijk de brace in de wasmachine te doen.

 

Er zijn niet of nauwelijks concurrenten voor deze brace, die aan deze prijs kwaliteit verhouding kan voldoen. Om deze reden is dit de enige goede optie wat ons betreft.

Beste elleboogbrace om te kopen voor sport

Sport kan zorgen voor overbelasting of beschadiging van de elleboog. Als er een blessure is geweest of nog aanwezig is, dan is het belangrijk om de elleboog goed te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld zijn tegen overstrekking of overbelasting.

Een elleboogbrace moet in dit geval steun bieden. Echter kan teveel steun ervoor zorgen dat de sport niet meer uitvoerbaar is. Er moet dus een optimale combinatie van steun en bewegingsvrijheid zijn.

Een andere belangrijke factor is het materiaal. Dit moet ademend en wasbaar zijn. Hieronder staan favoriete opties.

Elleboogbrace sport

De Bauerfeind sports is niet goedkoop, maar kwalitatief erg goed. Daarbij is het een van de weinige braces die overstrekking tegen gaat zonder harde scharnieren en stangen.

 

Op de brace zit een BOA draaiknop. Hiermee kan de hoek van de brace ingesteld worden. Dit werkt door middel van een kabel die opgespannen wordt om de knop.

 

De compressie van het breiwerk zorgt voor continue massage van het weefsel. De band om het onderarm geeft een goede bevestiging. Daarnaast is de brace goed te onderhouden en zeer duurzaam.

De Orliman Sport is een goedkoper alternatief voor de Bauerfeind Spor. Ook deze brace is ademend en geeft goede compressie. Echter geeft deze brace geen werking tegen overstrekking.

 

Ook het breiwerk is minder duurzaam dan die van bauerfeind. Deze lubbert sneller uit en krijgt sneller beschadigingen. De band om de onderarm zit geplaatst op de spierbuik. Dit maakt de brace geschikter voor tennisellebogen of golfersellebogen.

Veelgestelde vragen

De brace moet in ieder geval gedragen worden bij belasting van de elleboog. In het geval van artrose kan de brace ook gedragen worden om de pijn te verlichten.

In het geval van een tennis- of golferselleboog is het belangrijk goed de spierbuik te lokaliseren. Dit zit op het dikste gedeelte van de onderarm, net onder de elleboog. Voor een tenniselleboog kan de spierbuik gevonden worden door een vuist te maken en de hand omhoog te bewegen. Bij een golfers elleboog gaat dit hetzelfde, maar dan moet de hand naar beneden bewogen worden.

Bij Tennis- of golfersarm, kan dit enige weken duren. Peesontstekingen zijn erg hardnekkig. combineer de brace met goede rust om dit te versnellen.

 

In het geval van artrose zal de compressie en warmte meteen verlichting geven.

 

Bij zenuwklachten, duurt het ongeveer een maand tot er verlichting ontstaat. Het wakker worden met een slapende arm, zal direct vermidnerd worden.

De spieren worden niet slapper bij het dragen van een elleboogbrace. Deze bandages nemen geen functie over van de spieren.

Zie ook mijn blogs over kniebraces, polsbraces, enkelbraces, duimbraces, elleboogbraces en rugbraces

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.